Jouw volgende halte

 

 

Tijdens onze levensreis hebben we te maken met verschillende situaties waar wij ons in bevinden. Situaties waarvan we hadden gehoopt niet in terecht te komen. Met de gedachte “als ik dit eerder had geweten dan”… maar helaas hebben wij daar geen invloed op. Some things just happen. De vraag is dan hoe wij erop reageren en anticiperen. Dit heb ik moeten leren en ik leer nog steeds. Voorheen kon ik zo gefrustreerd raken, als iets niet ging zoals ik dat had gewild. Pfff ik kon daar echt in blijven hangen. Ik ben best wel een control freak, dus dan weet je al dat ik in paniek kan raken als ik geen controle heb over een situatie. Ik ben van mezelf wel rustig, maar niet kalm lol. Mijn partner daarentegen is kalm… ik kon me daaraan irriteren als ik mijn paniek moment had! Op zo een moment is het lekker als je samen met iemand kan klagen hahhaha. Ik dank God voor me man, door zijn kalmte leer ik bepaalde situaties te accepteren zoals ze zijn. Met de wetenschap dat ik niet alles onder controle kan hebben. Het lijkt logisch, maar als je iemand bent die vaak iets voor elkaar krijgt en alles regelt, is dat niet zo. Als er dan situaties zijn waar je geen invloed op hebt, kan het best frustrerend zijn.

Dus wat doe je als jij je bevindt in een situatie waar je niet had gehoopt in te zitten… you make the best out of it! Roeien met de riemen die je hebt en zorg dat je doorgaat totdat je erdoorheen bent. Ik weet niet waar jij doorheen gaat en in wat voor situatie jij je bevindt, maar ik wil je bemoedigen om het te bekijken vanuit een andere invalshoek. Uit elke situatie kunnen we wat leren. Daarnaast gebeuren dingen niet zomaar. Eigenlijk zouden we dankbaar moeten zijn voor moeilijke situaties, waarom?! Omdat het een gelegenheid biedt voor groei en verandering. Het maakt je een sterker en een wijzer persoon. Je zult vast denken: Easier said then done.

Maar uit ervaring weet ik dat er licht is aan het eind van de tunnel! Als wij in de trein zitten en door een tunnel rijden trekken we niet aan de noodknop omdat het opeens donker wordt. Wij blijven zitten totdat we uit de tunnel komen en de volgende halte bereiken. Such is life! Het is een reis die we maken met verschillende haltes. De weg naar bepaalde haltes zullen lang duren en niet makkelijk zijn, maar wel haalbaar als we niet opgeven. Misschien wacht je al heel lang op de promotie halte, de nieuwe baan halte, de juist partner halte, de nieuwe woning halte, noem maar op…. Zolang je in de trein blijft zitten en hoop hebt zul je op het juiste tijdstip bij jouw halte aankomen!!

13 thoughts on “Jouw volgende halte

 1. Nice piece work, btw life is a school you never graduate from.
  The storm of life are the best experiences one learn from, that’s the beauty of every situation.

  Keep on the good job.

 2. Nice piece work, btw life is a school you never graduate from.
  The storm of life are the best experience one learn from, that’s the beauty of every situation.

  Keep on the good job.

 3. Ja ik was zo snel paniek jaren geleden, maar ik heb van mezelf geleerd dat ik hoef niet de paniek knop te drukken. Want ik ben gelovig en door mediteren van het woord van God, heb ik vrede, kracht en hoop. Ik heb rust in me halte die heb ik uitgestapt. Ik ben weer verversen. Dankjewel Edith! 👐👏

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *