Laatste blog van 2018

2018 was een jaar voor mij met veel lessen over mezelf. Met vraagstukken zoals: wat wil ik, wat kan ik, waar sta ik en waar ga ik naar toe. Ik heb bewust bij deze punten stil gestaan. Niet altijd omdat ik dat graag wilde, maar vooral omdat ik me bevond in verschillende situaties, waardoor ik ertoe gedwongen werd om erbij stil te staan. Hierdoor ben ik gegroeid als mens en daar ben ik dankbaar voor. Dezelfde punten neem ik mee naar 2019, omdat het me helpt doelgericht bezig te zijn. Ik weet nog steeds niet altijd wat ik wil of wat ik kan, maar ik geloof dat het een ongoing procces is. Ik zie mezelf als een cadeau die ik steeds mag uitpakken. Er zit zoveel meer in dan dat ik al weet. Its about reinventing yourself! Sta niet stil maar blijf jezelf uitdagen met nieuwe dingen en ontdek je zelf! Wij zijn allemaal uniek! Ik wil het in deze blog hebben over de punten die ik al eerder heb aangehaald.

Ik hoop jou hiermee te inspireren om in het nieuwe jaar hiermee aan de slag te gaan. Dat helpt je om jezelf telkens te herontdekken. Awesome!

  1. Wat wil ik?

Ik heb moeite met deze vraag, omdat ik soms echt gewoon niet weet wat ik wil. Of soms wil ik zelfs te veel! Ken je dat? Door hierachter te komen heb ik voor mezelf wat prioriteiten op een rij gezet. Wat vind ik in deze fase van mijn leven belangrijk? (prioriteiten kunnen veranderen) waar hecht ik waarde aan op dit moment? Het eerlijk beantwoorden van deze vragen heeft me een duidelijk beeld gegeven van wat ik in verschillende fases wil.

2. Wat kan ik?

Wat zijn mijn kwaliteiten waar ik van af weet? Wat gaat mij makkelijk af? En waar ligt mijn passie? Ik weet bijvoorbeeld dat ik makkelijk een tekst(blog) op papier zet. Daar ben ik achter gekomen door mijn passie, dat is anderen te inspireren, bemoedigen en motiveren. Doormiddel van mijn blogs kan ik dat doen. Wat ik hiermee wil zeggen is, wanneer je weet waar je passie ligt en ook daadwerkelijk je passie uitwerkt, kom je erachter wat je kwaliteiten zijn. Passie gaat altijd samen met wat jij kan! Je bent ermee geboren.  En natuurlijk zijn er genoeg dingen die je kan aanleren als je interesse ligt in iets waar je onzeker over bent.

3. Waar sta ik?

Sta je aan de zijlijn van je leven en laat je anderen jouw leven leiden, of ben jij aan zet? Ik heb heel lang aan de zijlijn gestaan zonder dat ik dat door had! En geloof me als je daarachter komt ben je niet blij. Maar hey het is nooit te laat om van koers te veranderen. Sta niet aan de zijlijn zodat anderen jouw spel spelen, nee get in the game en wees de aanvoerder van jouw leven 😉 

4. Waar wil ik naar toe? 

Wat zijn de doelen die jij wilt bereiken? Aan het begin van 2018 had ik een aantal doelen voor mezelf opgeschreven. En om eerlijk te zijn heb ik 2 van de 4 doelen bereikt geloof ik lol. Vaak vragen we gewoon teveel van onszelf, waarom? Omdat de maatschappij dat van ons vraagt. Nou ik mag zeggen dat ik trots ben op dat ene doel die ik heb bereikt en mijn andere doelen neem ik mee naar volgend jaar, simpel! Alles op zijn tijd. Maar het is wel belangrijk om een doel voor ogen te hebben, iets waar je naar toe kan werken, it helps you to be effective in life!

 Ik sluit hier mee af : “don’t wait on the new year to bring you something, what are you bringing into  the new year?! “

4 thoughts on “Laatste blog van 2018

  1. Dank voor de bemoediging! De eerste stappen van je blog heb je gemaakt in 2018 en ik weet zeker dat dit alleen zal groeien benaderen zal inspireren en motiveren in 2019! Love you, your the best!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *